«Ας σταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη στο ύψος της»

Στην αναποτελεσματικότητα της ελληνικής δικαιοσύνης που με τις κατά καιρούς καθυστερήσεις αναχαιτίζουν τελικά την ανάπτυξη στη χώρα, αναφέρεται σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Έχοντας μάλιστα «σύμμαχο» την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν σχετικά με την λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, διερωτάται  για τον ρόλο και τη συνεισφορά της ελληνικής δικαιοσύνης στην ανάπτυξη καθώς και στην διεύρυνση του πλούτου και της παραγωγικής βάσης της χώρας, μέσα στην κρίση. Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι με την έκθεση της Ε.Ε.  επιβεβαιώνονται οι φωνές  - μεταξύ των οποίων και η δική του – ότι η ελληνική δικαιοσύνη, ή κάποιοι θύλακες της, παρεμποδίζουν αναχαιτίζοντας με τις καθυστερήσεις και την επί της ουσίας αρνησιδικία, την ανάπτυξη, τα δημόσια έσοδα και κατά συνέπεια την ταχύτερη έξοδο της πατρίδας από την κρίση και τις δυσκολίες.
Καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της πατριωτικής ευθύνης που του αναλογεί, ώστε η Ελλάδα να βγει μια ώρα αρχύτερα εκτός της επικίνδυνης ζώνης, οι πραγματικοί υπαίτιοι να αποκαλυφθούν και οι εύκολοι στόχοι να σταματήσουν. «Πρέπει να αναζητηθεί ποιες είναι οι επιλογές που μπορεί και πρέπει να έχει το πολιτικό σύστημα, απέναντι σε τέτοια φαινόμενα προκειμένου η ελληνική δικαιοσύνη να επιτελέσει  το πατριωτικό της καθήκον στηρίζοντας την επώδυνη προσπάθεια να βγει η χώρα και οι άνθρωποι από την δίνη της κρίσης» αναφέρει η ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Αλλιώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η σύγκρουση  με τους θύλακες εκείνους που παρεμποδίζουν τον εθνικό στόχο, να ζήσει η χώρα και οι άνθρωποι.»
matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια