Νίκος Νικολόπουλος :"Η Κυριακή των Ελλήνων δεν ανήκει στα ταμεία των πολυεθνικών"

«Η Κυριακή των Ελλήνων ανήκει στην ανακούφιση της ψυχής και  του σώματος, όχι στα… ταμεία των  πολυεθνικών!»

Την πρεμιέρα εφαρμογής του νέου μέτρου λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων τις Κυριακές, κλήθηκε να σχολιάσει από δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες τιμούν και σέβονται το εμπόριο αναγνωρίζοντας το πλαίσιο ελευθερίας μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται για να μπορεί να ανθεί.
Ωστόσο, τον ίδιο ή και ακόμα  μεγαλύτερο σεβασμό τρέφουν για  τα ήθη και έθιμα του λαού μας  και τους άγραφους νόμους της ελληνοχριστιανικής παράδοσης, ενώ παράλληλα, αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή τους ότι παράγοντας στραγγαλισμού του εμπορίου στις μέρες μας δεν είναι η έλλειψη ωρών.
Ο στραγγαλισμός του εμπορίου οφείλεται στην μηδενική ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα, στον παγετώνα της ύφεσης και της κατανάλωσης, αλλά και στην ασφυκτική φορολόγηση που έχει μετατρέψει το κράτος σε μεγαλοϊδιοκτήτη κάθε ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.
Με άλλα λόγια, το ελληνικό εμπόριο  αφανίζεται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία ακολουθεί τη πλέον εχθρική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που γνώρισε ο τόπος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού πέρα από τα προαναφερόμενα, έρχεται να προσφέρει τις Κυριακές σε… συσκευασία δώρου, στις πολυεθνικές εταιρείες και τα ντόπια αρπακτικά που επιβουλεύονται τις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα, αυτές που ακόμα αντέχουν.
Για τους λόγους αυτούς, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έχει ταχθεί προ πολλού και  με πολλούς τρόπους κατά του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων, το οποίο θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποτελεί ειδική εξαίρεση, μόνο σε περιόδους και σε περιοχές όπου υπάρχει ομόθυμη απόφαση των Ελλήνων εμπόρων και των θεσμικών εκπροσώπων τους.
Η Κυριακή των Ελλήνων είναι  μία μέρα αφιερωμένη στον Θεό, στην οικογένεια, στην ψυχική και σωματική ξεκούραση των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και γενικότερα των εργαζομένων. Δεν ανήκει στα... ταμεία των πολυεθνικών!  Όσοι πασχίζουν να αλλάξουν την μορφή της ελληνικής Κυριακής ματαιοπονούν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια