Απέκλεισαν από το πρωί το τελωνείο των Κήπων οι αγρότες των Φερών και παραμένουν εκεί- Έκαναν Ματ στα ΜΑΤ (Φωτό)

Με μια δυναμική κίνηση οι αγρότες των Φερών, κατάφεραν να αποκλείσουν το τελωνείο των Κήπων στις 11:30 το πρωί, όπως είχαν προαναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.
Οι αστυνομία είχε πάρει δρακόντια μέτρα από το πρωί και παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις των αγροτών, που έχουν συγκεντρωμένα τα τρακτέρ τους εδώ και μια βδομάδα στο χώρο της λαϊκής αγοράς των Φερών . Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον δρόμο στο σημείο της Βήρα στο Αρδάνιο για να μην μπορέσουν οι αγρότες να μπουν στην Εγνατία οδό . Η μεγαλύτερη δύναμη της αστυνομίας με τα ΜΑΤ, βρισκόταν στο χώρο του τελωνείου και είχαν κλείσει την είσοδο από τον παλιό παράλληλο δρόμο  με την Εγνατία, εκεί περίμεναν για να μην επιτρέψουν τους αγρότες με τα τρακτερ να μπουν μέσα. Κλούβες των ματ και αρκετές διμοιρίες  ανδρών με πλήρη εξοπλισμό  και φορώντας τις μάσκες περίμεναν τους αγρότες σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει την μη πρόσβαση των αγροτών .

Και ενώ  τα ΜΑΤ περίμεναν, ένα χιλιόμετρο  πριν το τελωνείο, τα τρακτερ μπήκαν στην Εγνατία από σπασμένο φράχτη, στο παράδρομο του Πέπλου .Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μόλις ενημερώθηκε για την κίνηση αυτή, έστειλε δυο κλούβες με δύναμη ανδρών και έκλεισε το δρόμο 500 μέτρα πριν το Τελωνείο . Στο σημείο αυτό συναντήθηκαν τα τρακτέρ και οι πεζοί αγρότες με τους αστυνομικούς και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα ,  αφού αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί μέχρι να λυθούν κάποια από τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .
Οι αγρότες λένε ότι είχαν ζητήσει από την ηγεσία της αστυνομίας , να τους επιτραπεί να αποκλείσουν για μια ώρα συμβολικά το τελωνείο , κάτι που στην αρχή έγινε δεκτό, και αφού μετά αναιρέθηκε αναγκάσθηκαν να προβούν σε αυτή τους την κίνηση .








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια