«Υλοποίηση έργων ΑΠΕ για την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης»

Παρουσίαση του έργου «Υλοποίηση έργων ΑΠΕ για την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης - REIS2» στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016».

Ο υπεύθυνος της έργου και Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Φαλέκας Γιάννης, παρουσίασε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, το έργο «Υλοποίηση έργων ΑΠΕ για την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Α.Μ.Θ. στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
SSD:Users:admin:Downloads:DSC_0293 s.jpg
Ο κ. Φαλέκας τόνισε τα οφέλη της εφαρμογής τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε κτίρια κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σε επτά δημοτικά κτίρια και το κτίριο του Σταυρίδειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός».
SSD:Users:admin:Downloads:DSC_0317 s.jpg
Εικόνα. Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Πασχάλης Δαλαμπάκης, Γεωλόγος – Γεωθερμικός, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας, Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης, Παντελής Ν. Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Δ.Π.Θ., Κάλφας Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 759.160,96 ευρώ.
Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.

Για τον Φορέα Υλοποίησης
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ

Βαμβακερός Αντώνιος