Ο Ανδρέας μας γλίτωσε από τις αεροπειρατείες των Αράβων και ο Αλέξης από τις βόμβες του ISIS…

To μυαλό του νεαρού Πρωθυπουργού μας, ίσως «κόβει» πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουν κάποιοι και στο τέλος η προσφορά του μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητη…
ΟΤΑΝ το 1981 ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων που είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας με τα πλούσια Αραβικά κράτη, όλοι περιμέναμε, ότι θα… πνιγόταν η χώρα στα πετροδολάρια, γιατί εκεί κάτω στην Αραβία, λόγω του πετρελαίου, η τιμή του οποίου είχε τότε φθάσει στα ύψη, το χρήμα έρεε στους… δρόμους!..
ΦΥΣΙΚΑ όσο είδατε εσείς έστω και ένα πετροδολάριο άλλο τόσο το είδαμε και εμείς…
ΒΛΕΠΑΜΕ συνέχεια κελεμπίες να ανεβοκατεβαίνουν τα υπουργεία μας, Σεΐχηδες να μπαινοβγαίνουν στο Καστρί και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακούγαμε όλοι ότι όπου να είναι ξεκινάνε οι μεγάλες επενδύσεις, ότι έρχονται τα λεφτά, αλλά λεφτά δεν είδαμε ποτέ.
ΕΙΔΑΜΕ όμως πολλές χαιρετούρες, αγκαλιές και φιλιά με τους πάμπλουτους Άραβες, στους οποίους, σε όλες τις διεθνείς συγκεντρώσεις και συνελεύσεις τους περνάμε – τζάμπα όπως αποδείχθηκε – το μέρος, αλλά είχαμε ένα μεγάλο καλό…
ΠΕΡΑΝ από το γεγονός ότι ο Ανδρέας πρωτοστάτησε και πέτυχε μερικές υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος συναντήσεις μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών και Αράβων με στόχο προφανώς τις τιμές του πετρελαίου και την ηρεμία στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που πρόβαλε όμως τη χώρα μας ότι έπαιζε κάποιο ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή όπως π.χ. η συνάντηση ΜΙΤΕΡΑΝ – ΚΑΝΤΑΦΙ – ΑΝΔΡΕΑ στην Ελούντα, που έκανε διεθνή ΠΑΤΑΓΟ, υπήρξε και ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, εξαιρετικής σημασίας για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας μας και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τουρισμού μας!..
ΞΕΡΕΤΕ ποιο ήταν; Που να πάει το μυαλό σας... Άλλωστε σάμπως σας ενημέρωσαν ποτέ σωστά οι,.. πατσαβούρες που διαβάζατε και τα ψευτοκάναλα που ακούγατε και ακούτε;
ΧΑΡΙΣ λοιπόν, τη ΦΙΛΙΑ μας με τους Άραβες, από την οποίαν η χώρα δεν κέρδισε ούτε ένα πετροδολάριο, γιατί οι Σεΐχηδες δεν έκαναν, ούτε μια μικρή επένδυση στη χώρα μας, - κάποιοι από τους πολιτικούς μας, από αυτούς που πηγαινοέρχονταν εκεί κάτω, δεν αποκλείεται να έβαλαν στην τσέπη τους κάποια πετροδολάρια μαζί με μερικά… κιλά χρυσού σε ρολόγια και κοσμήματα σαν δωράκια, εμείς όμως ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ από τις ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ που έκαναν τότε οι Άραβες και έτσι η χώρα μας αποτελούσε παράδεισο ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής να αποτελούν και πιο σίγουρα και ασφαλή μεταφορικά μέσα και έτσι αυξήθηκε ο τουρισμός μας.
ΑΥΤΟ πραγματικά ήταν ένα μεγάλο κέρδος για τη χώρα, γιατί διαφορετικά, έτσι και είχαν κάνει 5-6 αεροπειρατείες στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» ο τουρισμός μας θα είχε πάει περίπατο.
ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όλα αυτά και ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ με ορισμένους λόγους που βγάζει τώρα ο Αλέξης, με κάποιες κινήσεις και ταξίδια του Πρωθυπουργού μας, σε… ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ χώρες που μπορεί να προκαλούν κάποια μερίδα, της κοινής γνώμης, ίσως όμως όλες αυτές οι κινήσεις του είναι ΣΩΤΗΡΙΕΣ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, την ΗΣΥΧΙΑ του λαού μας και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τουρισμού μας.
ΛΙΓΟ με την άριστη συμπεριφορά υποδοχής των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, λίγο με τις αριστερές κορώνες, μαζί με το τελευταίο ταξίδι στην Κούβα για να θάψει και να τιμήσει τον ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, η χώρα μας μέχρι στιγμής δεν έχει φάει στο κεφάλι της ούτε μια βόμβα από τους ακραίους Μουσουλμάνους του ISIS…
ΛΕΤΕ να έχουμε πάλι ΔΙΚΙΟ; Μακάρι…
«Κ»
Γιώργος Κουρής