Διαμαρτυρία αποκλεισμένης από το ΚΕΑ

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Κυρία αναπληρώτρια Υπουργέ Θεανώ Φωτίου με λύπη σήμερα διαβάζω τα λόγια σας τα οποία παραθέτω στους αναγνώστες: Έχουμε συνειδητά δώσει προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε να έχουν τα παιδιά, από τόσο τρυφερή ηλικία και σε καιρό ειρήνης, εμπειρίες ανέχειας και στέρησης. Η οριστική όμως λύση του προβλήματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα έρθει μέσα από μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική διασφάλισης της εργασίας και εφαρμογής πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα στοχεύουν ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Αυτή τη στρατηγική επεξεργαζόμαστε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και γι αυτό δεσμευόμαστε απέναντί σας.

Ερώτηση: πως νομίζετε ότι ζουν 4 ανήλικα με μια μητέρα μόνη που έχει να εργαστεί από 16 Δεκεμβρίου του 2015; Πως νομίζετε πως εξασφαλίζονται πρωινά, μεσημεριανά, απογευματινά, και βραδινά, γεύματα; Πως νομίζετε ότι μπορούμε εμείς που έχουμε μόνο την επιμέλεια να κάνουμε και πολλά άλλα που κάθε παιδί έχει δικαίωμα να λαμβάνει και κάθε γονιός έχει την υποχρέωση και την επιθυμία να προσφέρει; Πως νομίζετε ότι πληρώνουμε ενοίκιο η μάλλον πως θα ξεχρεώσουμε ενοίκια ύψους 3.000 ευρώ ρεύμα 1600 ευρώ και νερό 600ευρω;  
Είμαι μητέρα μονογονεϊκή  & πολύτεκνη  έχω έξι παιδιά τα τέσσερα ανήλικα  επτά έως δώδεκα ετών χωρίς περιουσιακά στοιχειά η καταθέσεις δικές μου η των παιδιών με τα όποια ζούμε στο ίδιο νοικοκυριό πληρώνουμε ενοίκιο 250 ευρώ τον μήνα. Τα τέσσερα ανήλικα είναι εκούσια αναγνωρισμένα από τον πάτερα τους με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρώντας μου την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών μας όπως και την εξουσιοδότηση της αντί αυτού υπογραφής του. Ο πατέρας τους δεν πληρώνει διατροφή και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για αυτό. Επίσης έχει γίνει κοινωνική ερεύνα στο σπίτι μου τόσο από την υπηρεσία πρόνοιας για τα απροστάτευτα τέκνα όσο και από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου  και έχω γραπτά τα στοιχεία της έρευνας που λέει ότι ζω μόνη με τα ανήλικα και ότι φροντίζω να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μου.  Μέχρι και σήμερα βάση της νομοθεσίας τα παιδιά αυτά θεωρούνται απροστάτευτα τέκνα πολύτεκνης και μονογονεϊκή οικογενείας.  Πιστοποιητικά ληξιαρχικές πράξεις κ.α  

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν είμαστε πλήρως δικαιούχοι του ΚΕΑ Βάση της κοινής Υπουργικής Απόφασης  Αριθμ.: Γ.Δ.5οικ.2961-10/2017ΦΕΚ 128/Β/24-1-2017 που έγινε  καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος. Έτσι εξαιρούμαστε διότι δεν έχουμε την γονική μέριμνα. Οπότε εξαιρούνται όσα παιδιά είναι αναγνωρισμένα με οποιονδήποτε τρόπο, χωρισμένων γονιών κλπ δείτε παρακάτω. Χαρακτηριστικά στην απόφαση αναφέρει:  1) - Στη μονογονεϊκή οικογένεια, δηλαδή σε εκείνη στην οποία ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα) ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων, για τις ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού το μεγαλύτερο σε ηλικία ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.2) - Σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α, για τις ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού κάθε απροστάτευτο τέκνο λογίζεται ως ενήλικας.
Δηλαδή: Αφού δεν είμαι χήρα και δεν μπορώ να εξαφανίσω των πατέρα των παιδιών μου ούτε να τον βάλω στην φυλακή θα έπρεπε να μην είχαν αναγνωριστεί  από τον πάτερα τους αλλά αφού έχουν αναγνωριστεί θα έπρεπε με δικαστική απόφαση να παρθεί η γονική του μέριμνα. Δηλαδή να μην είναι ο πατέρας πια φυσικό πρόσωπο ως γονέας και όπως ενημερώθηκα από έγκριτους νομικούς αυτό για να γίνει θα πρέπει να είναι σχιζοφρενής παιδεραστής η δολοφόνος επικίνδυνος για τα παιδιά μας.  
Έτσι λοιπόν μου εγκρίναν το ποσό των 79.33 αντί των 400 ευρώ αφού αφαίρεσαν από το ποσό των επιδομάτων των παιδιών για το τελευταίο 6μηνο ( 1900 ευρώ περίπου ) μα ακόμα και εάν είχα την γονική μέριμνα θα έπαιρνα μόνο για το 1 παιδί το ποσό των 50 ευρώ άρα 130 ευρώ τον μήνα. Λες και τα άλλα ανήλικα είναι ικανά για εργασία και έτσι εξαιρούνται! Επίσης το ότι είμαι εγγεγραμμένη άνεργη στον ΟΑΕΔ εδώ και δέκα μήνες δεν έχει μετρήσει καθόλου. Επίσης στην 8μηνη εργασία είμαι επιλαχών άρα δεν πρόκειται να εργαστώ άμεσα.
Η ίδια κοινή υπουργική απόφαση λέει: Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: €200 ανά μήνα. Επιβεβαιώνω γνωρίζοντας περιστατικό στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον με μηδέν ανεργία μια 25χρονη με ενοίκιο 100  θα λαμβάνει 200 ευρώ τον μήνα!
ΚΥΡΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ
H αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου εξομοιώνει νομικά την άγαμη μητέρα ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με την έγγαμη μητέρα (ν. 1329/83, ΦΕΚ Α’ 25/18-2-1983). Σε περίπτωση εκούσιας ή δικαστικής αναγνώρισης, το παιδί αποκτά απέναντι και στους δυο γονείς του και τους συγγενείς τους όλα τα δικαιώματα του τέκνου γεννημένου από γάμο (πλήρες κληρονομικό δικαίωμα, αξίωση κτλ.). Δεν είναι δυνατό μετά από κάθε διαζύγιο η κάθε αναγνώριση τέκνου να αφαιρέσουμε το φυσικό πρόσωπο του πατέρα του διότι έτσι αφαιρούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα των παιδιών μας ούτε βέβαια αυτά τα παιδιά γεννηθήκαν όλα από πατέρα παιδεραστή ψυχικά βαριά άρρωστο η επικίνδυνο δολοφόνο βάση της νομοθεσίας, ώστε να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Έχουμε τις επιμέλειες των παιδιών μας και στην απόφαση για το ΚΕΑ εξαιρούμαστε αδικαιολόγητα και ρατσιστικά, προφανώς για να εξασφαλιστούν τα χρήματα που λογικά δικαιούμαστε αφού μέχρι τώρα όσοι είχαμε την επιμέλεια ήμασταν ωφελούμενοι των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (ν. 4320/2015)  και το πρόγραμμα αυτό ενσωματώθηκε στο ΚΕΑ
ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ - ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ - ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΑΜΠΑΚΗ – ΤΑ ΜΜΕ - ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ
                                        Γεωργία Δ Γκούσκου Εθελόντρια Δήμου Αλεξανδρούπολης
Υπεύθυνη της Εθελοντική Ομάδα Αγάπης & Αλληλεγγύης  που αφορά το κοινωνικό παντοπωλείο.  Υπεύθυνη της Εθελοντικής λαϊκής Ορχήστρας του Πολυκοινωνικού 4 με συναυλίες υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού διδασκαλείου .Υπεύθυνη της Ομάδας Εκτάκτου Ανάγκης και Αμέσου Δράσεως που αφορά πρόσφυγες φυσικές καταστροφές κ.α
Δημιουργός και υπεύθυνη της ομάδας φιλόζωων εθελοντών με 15 υιοθεσίες ενός και πλέον τόνου τροφής και τριών στειρώσεων το τελευταίο 5μηνο. Συντονίστρια εθελοντών, υπεύθυνη εκδηλώσεων με εθελοντές, υπεύθυνη ΤΠΕ των εθελοντικών δράσεων, υπεύθυνη δημιουργικού ραδιοτηλεοπτικού υλικού και δημιουργός,  διαχειρίστρια εθελοντικών σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δημιουργός των ανεξάρτητων  εθελοντών (  ιδιωτική ομαδα150 ατόμων που βοηθά οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη 24ωρες το 24ωρο όλο τον χρόνο σε τρόφιμα θέρμανση ρουχισμό κ.α )
Πρώην υπεύθυνη της δημοτικής Ιματιοθήκης. Πρώην εθελόντρια του γραφείου εθελοντισμού παρά του Δημάρχου του δήμου Αλεξανδρούπολης με 13 αποκλειστικές δράσεις .
Αρθρογράφος της στήλης ΑΛΗΘΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ σε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα. Και μητέρα. Ανύπαντρη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή, άνεργη, ενεργή πολίτης & παρούσα για τον συνάνθρωπο.

                             Ευχαριστώ εκ μέρους όσων αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα ΚΕΑ